fredag 25 juli 2008

Utskrivna

Så fick han sin sista dos antibiotika, CRP var normalt och han hade redan ökat 10 gram i vikt från igår så idag vi blev utskrivna på riktigt! De vet inte vad för infektion han har haft, blododling har inte visat något än och kommer antagligen inte visa något heller. Han var väldigt trött efter förlossningen och efter att ha ammat på förlossningen ville han inte amma på många timmar. Då man såg att han var snabbandad ordinerade barnläkaren lite infektionsprover och när dessa var lite förhöjda valde man att ta det säkra före det osäkra och sätta in antibiotika, som nu bara blev i tre dygn. Han har varit väldigt svårstucken så de har fått kämpa väldigt så det känns skönt att slippa se på när de sticker sönder honom, även om han själv aldrig har protesterat annat än när de hållt fast honom för hårt.

Han föddes vid midnatt och las in på neo samma eftermiddag. Det var aldrig något akut läge och jag var aldrig riktigt orolig för själva infektionen. Men det är klart att jag är glad att vi födde på stora universitetssjukhuset och att några av landets bästa läkare och sköterskor tog hand om honom på neo. Kompetensen är så stor att vi kunde vara lugna, och de var aldrig heller oroliga för honom. Men att inte få sova med honom den första kvällen på BB kändes fruktansvärt och med alla hormoner i kroppen blev det inte särskilt mycket bättre. Men redan nästa morgon fick vi ta ner honom till oss på BB och där har han varit på permission tills vi fick permission hem igår. Och nu är vi alltså hemma på riktigt.

Nu ligger det någon och gnyr bredvid mig och jag hoppas det är för att han är hungrig, det finns tryck som behöver lättas på. So long.

1 kommentar:

Anonym sa...

underbart att ni får vara hemma och lära känna varandra nu! mysigt.